WAARLAND - Na bijna 2,5 jaar is Gelateria Elisa inmiddels een begrip in Heerhugowaard, maar vanaf heden is dat overheerlijke ambachtelijk zelfgemaakte ijs ook in Waarland te verkrijgen. De rest van dit seizoen zal men, naast de salon in Heerhugowaard, ook zeven dagen per week open zijn op Recreatiepark De Luwe Stek in Waarland.


Nadat Elisa Sisti in het voorjaar van 2019 haar Italiaanse ijssalon aan de Middenweg in Heerhugowaard opende wist ze al gauw naam te maken met haar ambachtelijke ijssmaken volgens Italiaanse receptem. Afkomstig uit Rotterdam kwam ze voor de liefde naar Heerhugowaard en met de traditionele recepten van haar vader begon zij haar onderneming. Zelfs het huidige coronatijdperk doorstaat zij met haar zaak vooralsnog glansrijk. "Corona is niet eens zo slecht geweest voor ons", aldus de onderneemster. "We hebben het geluk gehad dat we mochten openblijven voor afhalen en ondertussen zijn we vorig jaar ook begonnen met thuisbezorging en het maken van een nieuwe website."

In de periode tot nu wist Elisa met haar kwaliteitsproducten dan ook al flink wat vaste klanten op te bouwen. En daarbij het gaat niet alleen om het schepijs, maar tevens zijn er overheerlijke gebakssoorten zoals de zelfgemaakte tiramisu, ijstaarten op bestelling, en waar smaakt de espresso, capuccino of latte nu lekkerder dan in Italiè? Gelateria Elisa heeft haar naam gevestigd in Heerhugowaard en uitbreiding ligt dan ook voor de hand.

Uitdaging
Die werd gevonden in Waarland bij De Luwe Stek. "Dit kwam op ons pad en lijkt een mooie uitdaging", aldus Elisa. We staan met een vitrine met achttien ijssmaken in de cafetaria op het horecapleintje van de camping waar we vooralsnog schepijs en diverse coupes gaan verkopen. De locatie is natuurlijk prachtig. Naast de vele, vooral vaste campinggasten komen er vele fietsers komen langs en achter is er de kans voor bootjes om aan te meren en even een versnapering te halen." Zo blijkt ook deze woensdagmorgen als het gezellige terras al voor de middag behoorlijk vol zit. Vanaf deze dag zullen dagelijks twee medewerksters van Elisa vanaf de nieuwe locatie verkopen. "En uiteraard kom ik zelf regelmatig langs om vers ijs te brengen en te kijken hoe het gaat, maar heb er het volste vertrouwen in dat ook deze uitdaging gaat slagen.

"In principe zijn wij hier zeven dagen per week geopend van 12.00 uur toot 20.00 uur. De winkel in Heerhugowaard blijft ondertussen open van 13.30 uur tot 22.00 uur. "De weersverwachtingen voor de komende dagen zijn goed en natuurlijk hopen we nog op vele mooie dagen in september en misschien zelfs oktober. We kunnen dan gelijk inschatten hoe we het volgend jaar een heel seizoen gaan doen", besluit de onderneemster.


Recreatiepark De Luwe Stek zit aan de Hogebrugweg 11 te Waarland. Gelateria Elisa is daar dagelijks geopend vaaf 12.00 uur.

Uiteraard is ook de winkel in Heerhugowaard (Middenweg 235) dagelijks geopend en wel vanaf 13.30 uur.


Kijk voor meer info op de Facebookpagina van Gelateria Elisa of op https://gelateria-elisa.nl/.