HEERHUGOWAARD - De lente is afgelopen weekend weer begonnen en doorgaans betekent dat voor de ijssalons dat ook zij hun deuren weer kunnen openen voor het nieuwe seizoen. Zo ook bij Gelateria Elisa aan de Middenweg in Heerhugowaard.


Elisa Sisti opende maandagmiddag om 12.00 uur de deuren van haar ijssalon. Voor Gelateria Elisa wordt dit inmiddels het derde seizoen en velen wisten in de afgelopen twee jaar de weg naar de Middenweg al te vinden. De overheerlijke smaak van echt Italiaans ambachtelijk ijs is er dan ook eentje waar je graag een ommetje voor maakt.

Elisa leerde het vak van haar ouders die tientallen jaren een ijssalon hadden in hartje Rotterdam en de liefde bracht haar naar Heerhugowaard waar ze in het voorjaar van 2019 haar eigen zaak opende. Daar vestigde ze al snel naam met de diverse Italiaanse ijssmaken, maar men kan er ook terecht voor een heerlijke capuccino of espresso met huisgemaakte tiramisu en appeltaart. In haar tweede jaar kreeg Elisa te maken met de maatregelen rondom het coronavirus, maar de onderneemster wist daar handig op in te spelen. 'Het was jammer dat er geen mensen meer konden blijven zitten voor wat ijs of koffie, maar velen kwamen wel bij ons afhalen. Daarnaast gingen wij ook thuisbezorgen en aangezien het met het weer ook goed gesteld was hebben we toch een redelijk goed seizoen gedraaid.'

Daar hoopt Elisa dit seizoen natuurlijk weer op en dat op de eerste dag een voorzichtig voorjaarszonnetje om de hoek komt kijken stemt al positief. Een uur voordat de winkel open gaat is Elisa's vader al druk bezig met het maken van het ijs volgens een geheim, traditioneel recept. 'Over het recept ga ik natuurlijk nooit iets zeggen, maar wat wel fijn is, is dat de ijsmachine dit jaar in de zaak staat. Vanwege het geluid stond die voorheen op een andere locatie waardoor we vaak 's ochtends ijs moesten draaien die we dan 's middags in de winkel verkochten. Deze winter hebben we de ruimte extra geïsoleerd waardoor we de machine altijd klaar hebben staan. Verser is er dus niet te krijgen', aldus Elisa.

Ze kan de handjes van haar ouders die op de eerste dag aanwezig zijn goed gebruiken. Elisa is zelf hoogzwanger en bevalt binnen afzienbare tijd van haar eerste baby. 'Het seizoen is daardoor wel even anders dan voorgaande jaren, maar ik weet dat ik altijd op de steun van familie en vrienden kan rekenen dus over de zaak hoef ik mij dan ook geen zorgen te maken.'

In dat nieuwe seizoen gaat Gelateria Elisa ook de verbintenis aan met Thuisbezorgd.nl wat de thuisbezorgingen nog meer moet vergemakkelijken ten opzichte van vorig jaar. En uiteraard zal Gelateria Elisa ook dit seizoen weer volop actief zijn op social media, met regelmatig een overzicht van de diverse smaken en natuurlijk de immer populaire winacties op haar Facebookpagina.

Gelateria Elisa is gevestigd aan de Middenweg 235 te Heerhugowaard en vanaf heden dagelijks geopend.

Op maandag t/m zaterdag van 12.00 tot 21.00 uur en op zondag van 13.00 tot 21.00 uur.