LANGEDIJK - Het college van de gemeente Langedijk heeft op 10 juli 2018 besloten Turn Totaal Langedijk (TTL) een locatie naast De Binding aan te bieden. Op deze locatie kan TTL een nieuwe turnaccommodatie realiseren, wat een langgekoesterde wens is van de vereniging.

Op dit moment maakt TTL gebruik van de multifunctionele sportaccommodatie in de Mayersloot in Broek op Langedijk. De vereniging wil echter graag beschikken over een eigen accommodatie, die volledig is gericht op de gym-, turn- en trampolinesport en haar dansafdeling. Al vele jaren is de gemeente Langedijk in gesprek met TTL over een geschikte locatie. Het college van Langedijk heeft recent besloten de locatie ten westen van De Binding en ten oosten van de Bosgroet aan te bieden voor huisvesting, waar nu een deel van het schoolplein en de fietsenstalling van het Jan Arentsz gelegen zijn.

TTL is begin vorige week op de hoogte gebracht. Cees Horio, voorzitter van TTL: ‘’Dit aanbod is nieuw voor ons. We gaan de komende periode in ieder geval serieus bekijken of dit aansluit bij onze al heel lang gekoesterde wens voor een eigen accommodatie. Als we mogelijkheden zien, dan gaan we samen met de gemeente in een vroeg stadium overleggen met omwonenden en direct belanghebbenden.” Uiteindelijk neemt de gemeenteraad van Langedijk het definitieve besluit over de locatie.