BROEK OP LANGEDIJK - Deze week bezocht een grote groep geïnteresseerden de speciale meet-and-greet avond bij het Museum BroekerVeiling, georganiseerd door de Vereniging Vrienden van de BroekerVeiling. De actie leidde tot een toename van ruim 30 nieuwe Vrienden.

Onder het genot van koffie met een Broeker Bol (specialiteit van het museumrestaurant!) kregen de gasten uitleg over de inhoud van het Vriendenlidmaatschap en een rondleiding door Siem Groot die eindigde in het afmijnlokaal.

De Vereniging Vrienden van de BroekerVeiling telt ruim 900 Vrienden. Met de jaarlijkse bijdrage van deze Vrienden kunnen projecten worden gerealiseerd waarvoor het museum zelf de middelen niet heeft. Zo zijn er speeltoestellen voor de jeugd geplaatst en is onlangs nog geld gedoneerd om de rondvaartboot elektrisch te laten varen.

Voor een bedrag van minimaal €20 is het mogelijk Vriend van het museum te worden. Men krijgt hierdoor het gehele jaar gratis toegang tot het museum, vier keer per jaar de mogelijkheid een introducé mee te nemen, korting op de huur van een fluisterbootje en vier keer per jaar het verenigingsblad De Grote Klok.

Aanmelden kan via ledenadministratie@broekerveiling.nl

Het museum is gevestigd in de eerste en laatste groentedoorvaarveiling ter wereld. Sinds 1973 vinden hier geen commerciële veilingen meer plaats, maar kan men Museum BroekerVeiling bezoeken en ervaren hoe het er hier vroeger aan toe ging. Geregeld zijn er wisselende exposities. Via een audiotour gaat men mee terug in de tijd met tuinder Arie. Met de open of gesloten rondvaartboot vaart men door wat er nu nog over is van het Rijk der Duizend eilanden en hoort men hoe dit unieke gebied is ontstaan. Verder is er ook gelegenheid om zelf te handelen (en groente en fruit mee naar huis te nemen!) tijdens dit unieke dagje uit.