NOORD SCHARWOUDE - Hoe word glas eigenlijk gemaakt? Welke glassoorten en kleuren bestaan er allemaal? En misschien nog belangrijker: wat kun je er allemaal mee doen?

Welke houtsoorten zijn er eigenlijk? Hoe kun je hout "lezen"? Met welke gereedschappen zijn door de jaren heen huizen en objecten met hout bekleed?

Twee materiaalfreaks, de ene van glasatelier Lichtraamwerk en de ander van meubelmakerij Kruithof, beantwoorden alle bovenstaande en andere vragen over hun vakgebied op zaterdag 17 november a.s.

Daarnaast exposeren Marije Wolfswinkel en Erik Kruithof veel van hun werk en geven ze demonstraties van hoe zij te werk gaan. Denk aan brandschilderen, glas zandstralen en verschillende houtbewerkingstechnieken met allerlei professionele machines.

Aanleiding voor dit alles is dat het glasatelier en de meubelmakerij samen 25 jaar in het vak zitten waarvan zeven jaar in het pand aan de Mossel 23-C.

Kom naar de open dag van Marije en Erik! Vanaf 10 uur staat koffie met wat lekkers klaar om gezamenlijk het jubileum te vieren.

Datum: zaterdag 17 november 2018
Openingstijden: van 10.00 tot 16.00 uur
Locatie: De Mossel 23-C in Noord-Scharwoude (tegenover Kringloop Langedijk)

Neem voor meer informatie contact op met:

Marije Wolfswinkel
Glasatelier Lichtraamwerk
E: marije@lichtraamwerk.com
T: 06 - 41 55 36 17

Erik Kruithof
Meubelmakerij Kruithof
E: ekruithof@quicknet.nl
T: 06 - 50 20 75 33