NOORD SCHARWOUDE. Op zaterdag 17 november 2018 om 15 uur heeft een door de raadsfractie van GroenLinks in Langedijk georganiseerde “kantinebijeenkomst” over de zorg in Langedijk plaatsgevonden in Museum Broekerveiling te Broek op Langedijk. De bijeenkomst werd bezocht door vertegenwoordigers van zorginstellingen, zorggevenden en zorgvragenden en inwoners van Langedijk. De aanwezigen deelden ervaringen en ideeën, knel- en zorgpunten en de uitdagingen waarvoor de "zorg" in Langedijk zich gesteld ziet. De opmerkingen werden verzameld en door de aanwezigen met gekleurde briefjes geaccentueerd op belangrijkheid.


Soledad van Eijk, fractievoorzitter GroenLinks in Langedijk vatte het gesprek met de ruim 30 aanwezigen samen met de oproep "samen te werken bij het vinden van oplossingen voor de vandaag naar voren gebrachte onderwerpen", waaronder de behoefte aan 24 uursopvang en -zorg, het tegengaan van willekeur, bij de toewijzing van WMO voorzieningen (veelal veroorzaakt door onterechte bescheidenheid van de zorgvragenden) en preventie.


Zita Pels, lijsttrekker voor GroenLinks bij de komende Provinciale Statenverkiezing in Noord Holland op 20 maart 2019 sprak waardering uit voor de werkers in de zorg en riep de aanwezigen op "met zorg te gaan stemmen".


GroenLinks ziet terug op een geslaagde bijeenkomst waarin de ervaringen en ideeën van inwoners van Langedijk over "de zorg in Langedijk nu en in de toekomst" centraal stonden.


Website: https://langedijk.groenlinks.nl/

Facebook: @GroenlinksLangedijk

Twitter: @LangedijkGLinks