LANGEDIJK - Van zaterdag 17 november tot en met 2 december kunnen kinderen vanaf drie jaar hun pietendiploma halen. Museum BroekerVeiling wordt dan weer omgetoverd tot het Pakhuis van Sinterklaas. In deze periode kunnen kinderen op woensdag, zaterdag en zondagmiddag met het hele gezin langskomen om hun pietendiploma te halen.

Het is ieder jaar weer een ontzettend gezellige periode met alle pepernoten, schoentje zetten, chocoladeletters, Pieten en natuurlijk Sinterklaas. Na hun reis uit het verre Spanje gaan de pieten in Nederland elke avond het dak op, een hele klus met al die daken in het land! Om in topconditie te blijven moeten ze natuurlijk veel oefenen, ook als ze in Nederland zijn.

Komend jaar is alweer de negende editie van het Pakhuis van Sinterklaas. Het evenement mag dan ook een succes worden genoemd. Met gemiddeld zesduizend bezoekers is het populair onder de aanstormende pietjes. Vorig jaar was het bezoekersaantal zelfs achtduizend, een topjaar voor Museum Broekerveiling. Naast de drie dagen waarop iedereen welkom is komen ook scholen naar het sinterklaasfestijn. Van dinsdag tot en met vrijdag doen jonge scholieren mee.

Grote glimlach De aantallen zijn voor de organisatie een mooie bevestiging. Niet alleen de aantallen, maar ook de reacties van de kinderen. Dat ze een pietendiploma in de vorm van een button krijgen vinden ze geweldig en tijdens het Pakhuis van Sinterklaas lopen zij met een grote glimlach. Dat ze tijdens deze interactieve dag ook echt mee kunnen doen vergroot het plezier. Veel kinderen die doordeweeks met school zijn geweest komen in het weekend nogmaals, maar dan met hun ouders om het ook aan hen te laten zien. Doordeweeks worden zij begeleid door zo’n tien pieten, in het weekend zijn dit er twintig.

Duikelen in het Pakhuis De lighallen van Museum BroekerVeiling worden tijdens deze dagen omgetoverd tot een trainingsparcours voor de pieten. Er mag bijna nooit iemand kijken of meedoen. Bijna nooit. Want op de woensdagen en weekenden kunnen kinderen langskomen om te klimmen, glijden en springen. Natuurlijk houden de Pieten een oogje in het zeil, want die weten hoe het allemaal moet. Lukt het je om het hele parcours af te ronden? Dan krijg je een echt pietendiploma! Durf jij het aan?

Sinterklaas toneelstuk en Pietenband Na al dat rennen, springen, puzzelen en duikelen heb je natuurlijk wel even een pauze nodig. Tijdens je bezoek ga je daarom ook naar de afmijnzaal waar je een spannend Sinterklaas toneelstuk kunt zien. In de weekenden word je van het parcours naar de veiling ook nog eens begeleid door de Pietenband!

De entree voor het Pakhuis van Sinterklaas is €7,75 per persoon/kind (vanaf 3 jaar), inclusief een drankje en iets lekkers. Een museumkaart is ook gewoon geldig voor de entree.

Kijk voor meer informatie of openingstijden op www.broekerveiling.nl.