ZUID SCHARWOUDE - Op donderdag 21 mei is er een bijzondere kerkdienst in de Kooger Kerk te Zuid-Scharwoude. Hemelvaartsdag is een vrije dag in Nederland. Vaak is het mooi weer en trekken we er op uit. Maar waar komt de traditie van deze dag vandaan? Waarom hebben we vrij?

In de dienst van vandaag staan we hierbij stil. Hemelvaartsdag is een Christelijke feestdag en volgt op Goede Vrijdag, dat Jezus is gestorven, Pasen dat de Heer is opgestaan en nu dan Hemelvaartsdag, de dag waarop we vieren dat Jezus naar de hemel is gegaan. 10 dagen na Hemelvaartsdag is het dan Pinksteren. Dat is het feest waarop we vieren dat iedereen (eerst de leerlingen van Jezus) de inspiratie krijgt om het geloof te verbreiden.

Het thema van de dienst van 21 mei is: Hemels denken over het koninkrijk van God op aarde.

In de dienst zullen twee predikanten voorgaan. Ds. Jolien van Zelderen en Ds. Waldemar Epp. Een feest kan niet zonder muziek. Het Grote van Dam orgel zal worden bespeeld door Bert Rootmensen. De zang wordt verzorgd door een klein koor dat is samengesteld uit leden van de verschillende deelnemende kerken. De kerken die verantwoordelijk zijn voor dit initiatief zijn de Gereformeerde Kerk te Broek op Langedijk, de Protestantse Gemeente Langedijk-Noord, de Doopsgezinde kerk te Broek op Langedijk, de Protestantse Gemeente Winkel, Krabbendam, Sint Pancras en Stichting Kooger Kerk.

U kunt de dienst van 21 mei, die in principe begint om 10.00 uur, op elk gewenst moment bekijken via Trefpuntkerk.nl

Mooi om even uit te breken uit de hectiek van alledag, mooi om even te luisteren, te mediteren of om mee te zingen.