ZUID-SCHARWOUDE - Op zondag 20 oktober gaat ds. Evelien van Melle voor in een Bach Cantatedienst in de Kooger Kerk in Zuid-Scharwoude. De cantate die centraal staat, getiteld "Christus, der ist mein Leben', past helemaal in deze tijd van het jaar.


We zien hoe langzaam maar zeker de herfst voet aan de grond krijgt. Bladeren vallen van de bomen en het loof van gewassen sterft af. Het leven gaat straks in de winterslaap om in het voorjaar weer te ontwaken. Het is wellicht deze metafoor uit de natuur die de tekstdichter van Cantate 95 voor ogen heeft, als hij spreekt over het sterven van de mens om daarna in een nieuw leven weer met Christus op te staan. En ook dat is een metafoor, beeldspraak, bij wijze van ... En zo kan die oude weerbarstige taal toch tot op de dag van vandaag inspireren, om je niet neer te leggen bij tegenslagen, maar steeds opnieuw te zoeken naar bronnen van kracht en nieuw leven. En voor wie ook dan niets kan met deze teksten, die kan zich laten raken door de prachtige klanken en melodielijnen die Bach heeft gecomponeerd.

De Cantate wordt uitgevoerd door het Collegium Vocale Camerata onder leiding van Gerard Leegwater en begeleid door een klein orkest. Het grote van Dam orgel wordt bespeeld door Dennis van der Heyden. De dienst begint om 11.30 uur.