BROEK OP LANGEDIJK - Na vijf weken online onderwijs zijn de leerlingen van Basisschool De Koolvlet weer feestelijk gestart! Zondagavond was het nog even spannend vanwege de weersvoorspellingen, maar gelukkig kon De Koolvlet maandagochtend toch gewoon openen. Alle leerlingen en medewerkers hebben het winterse weer getrotseerd en het was een historisch moment om na een bijzondere periode van een lockdown met elkaar plezier te beleven aan de sneeuw op het schoolplein.

De leerlingen van De Koolvlet hebben de afgelopen periode hard gewerkt thuis. Elke ochtend gingen ze van start met de dagtaak die de leerkrachten klaarzetten. Er waren online meetings om de verbinding met elkaar te houden maar natuurlijk ook voor instructie om weer verder aan het werk te kunnen.

De leerlingen zijn heel blij dat ze weer naar school mogen. Ze vertellen dat het soms moeilijk was om je thuis goed te kunnen concentreren maar ze hebben vooral de sociale contacten gemist. De dagen thuis duurden best lang. De motivatie voor school was minder en doordat ze veel alleen waren en weinig buiten speelden voelden ze dat ze er minder gelukkig van werden. Wat de kinderen gaan missen? Het uitslapen tot 8.45u, de dicteefilmpjes in je eigen tempo maken en de snelle hulp van de leerkrachten in de chat. De leerlingen vertellen dat hun ouders ook blij zijn dat De Koolvlet weer open is omdat er dan weer meer rust komt. De leerlingen vonden wel dat hun ouders heel goed hebben geholpen bij hun schoolwerk!

Maandag hebben de leerlingen hun ervaringen kunnen uitwisselen en zijn er allerlei groepsvormingsactiviteiten gedaan om weer aan elkaar te wennen en het fijn met elkaar te kunnen hebben. Je veilig en ontspannen voelen is voor De Koolvlet de basis om tot leren te komen. Daarna gaan ze weer kijken hoe de leerlingen zich ontwikkelt hebben en gaan ze door met waar leerlingen gebleven zijn. De Koolvlet is er van overtuigd dat het met deze ontwikkeling wel weer goed komt.

De nieuwe RIVM-maatregelen zijn nog best een uitdaging voor De Koolvlet, maar de leerkrachten doen er alles aan om het onderlinge contact te minimaliseren. De school wil natuurlijk niet dat de besmettingscijfers weer oplopen en dat er een kans bestaat dat er nog een periode van thuisonderwijs volgt. Leerlingen, ouders en leerkrachten worden namelijk het gelukkigst van gewoon fysiek onderwijs!