ZUID-SCHARWOUDE - Op vrijdagavond 7 februari 2020 is er bij Aurora Art een lezing over ‘Het vrouwelijk naakt in de schilderkunst’. Het is de zesde in de serie ‘Anders kijken’. De lezing wordt verzorgd door kunsthistoricus en kunstschilder Abousleiman. Met behulp van vaak onverwachte beelden zal hij een aantal aspecten behandelen zoals: Het verschil tussen bloot en naakt – De inspiratiebronnen en de bedoelingen van de schilder – De relatie tussen de presentatie van het naakt en de cultuurhistorische context. Het belooft weer een bijzondere avond te worden!

Abousleiman is de kunstenaarsnaam van de in Libanon geboren J.T. Sleiman (1953). Hij studeerde aan de Universiteit van Beiroet filosofie en schilderkunst en vervolgde aan de Ecole Nationale Supérieure des Beaux Arts te Parijs zijn schildersopleiding. Tevens studeerde hij kunstgeschiedenis aan de Sorbonne. Deze studie voltooide hij in 1985 aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij sindsdien woont.

Aanvang 20.00 uur / Entree tien euro incl. koffie/thee. Aurora Art, Sportlaan 54-B, Zuid-Scharwoude / Aanmelden via 0226 321143 of www.aurora-art.com