LANGEDIJK - Iris van Asselt (36) mag zich de eerste Klimaatburgemeester van gemeente Langedijk noemen. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vandaag bekend als startsein van de Nationale Klimaatweek. Een week waarin de Klimaatburgemeester een belangrijke rol speelt voor haar medebewoners. Het is namelijk de bedoeling dat Iris van Asselt de inwoners van Langedijk inspireert zich ook in te zetten voor een beter klimaat.

Speciaal voor haar benoeming ontving Iris een 'Nationale Klimaatweekvlag' die zij de hele week kan ophangen op een plek naar keuze. Zo kan iedereen zien dat zij de Klimaatburgemeester is geworden van gemeente Langedijk.

142 Klimaatburgemeesters in Nederland
In de afgelopen weken hebben in totaal 142 Klimaatburgemeesters uit 101 gemeenten zich aangemeld via www.iedereendoetwat.nl/nkw. Iris uit gemeente Langedijk is één van hen. Met haar eervolle benoeming hoopt zij tijdens de Nationale Klimaatweek andere inwoners uit de gemeente te inspireren om ook iets te doen voor een beter klimaat. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van zonnepanelen op het huis tot minder voedselverspilling. Of een duurzame actie in de straat of wijk met de buren. Iris is veel met het klimaat bezig en hoopt met haar duurzame voorbeeld mensen in directe omgeving aan te zetten tot actie. Iris van Asselt, duurzame interieurstylist: "Ik geloof in een duurzame manier van wonen, werken en leven. Mijn missie is om mensen bewust te maken van de duurzame keuzes die zij hebben op het gebied van hun interieur. Ik inspireer anderen met ons duurzame Tiny House in een eco-community waar ik met mijn gezin woon."