ALKMAAR - De heer Ruben Nijhuis, directeur van stichting Sport-Z, luidt vrijdag 22 juli de bel van de Alkmaarse kaasmarkt, precies om 10.00 uur, hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. Stichting Sport-Z brengt met VakantieFUN kinderen in specifieke doelgroepen in beweging. Nijhuijs luidt de kaasbel op uitnodiging van wethouder Gijsbert van Iterson Scholten.


VakantieFUN is een sportief en creatief vakantieprogramma voor kinderen van 6 t/m 17 jaar uit de gemeenten Alkmaar, Dijk en Waard, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo die een GGZ-indicatie hebben en geen aansluiting vinden bij regulier aanbod. Onder begeleiding worden activiteiten, zoals balspelen, trampolinespringen, nerfen, atletiek, verdedigingsoefeningen, lasergamen, knutselen in het atelier, etc. voor de doelgroep georganiseerd. VakantieFUN vindt plaats van maandag 18 juli tot en met vrijdag 12 augustus (maandag t/m vrijdag) in sportcomplex De Meent. Deelname is gratis. Kinderen beleven met VakantieFUN fantastische dagen. Het is voor zowel ouders als kinderen een fijne overbrugging in de (school) vakanties.

Stichting Sport-Z bouwt aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Door middel van sport en bewegen brengen zij mensen in beweging voor wie dit niet vanzelfsprekend is. Meer informatie over VakantieFUN en Sport-Z is te vinden op: https://www.sport-z.org/vakantiefun

De Alkmaarse Kaasmarkt

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt op het Waagplein is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim 175.000 mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt in Alkmaar is elke vrijdagochtend van 25 maart tot en met 30 september 2022 van 10.00 -13.00 uur. Daarnaast zijn er in de maanden juli en augustus ook avondkaasmarkten: elke dinsdagavond van 19.00-21.00 uur. Rond de markt wordt altijd een gezellige ambachtsmarkt/braderie georganiseerd.