SINT PANCRAS - De kinderen van basisschool De Phoenix, de Paus Johannesschool en kinderen van Allente Opvang hebben donderdag 23 februari symbolisch de start van de bouw van het nieuwe Integraal KindCentrum (IKC) gevierd. Vanwege de wens om de start samen met de kinderen te vieren en de veiligheid op de bouwplaats, hadden de scholen en opvang niet het plaatsen van de eerste paal gevierd, maar het voltooien van het fundament.

Alle kinderen werden met een rode loper en ballonnen verwelkomt bij het nieuwe IKC. Verspreid over de grote betonnen plaat hebben zij deze met stoepkrijt versierd. Ook vormden de kinderen samen de letters 'Wij zijn het fundament van IKC SP', om aan te geven dat de betonnen platen alleen het fundament voor het gebouw zijn, maar dat de kinderen het fundament van het IKC zijn. Aannemersbedrijf Dozy zorgde hierbij voor mooie drone beelden. De kinderen stelden terecht de vraag of IKC SP de nieuwe naam wordt. Dit is echter de werknaam. Er zal een wedstrijd uitgeschreven worden om de uiteindelijke naam uit te kiezen.

Door samen het lied 'Klaar voor de start' te zingen werd daarna symbolisch de start van het gebouw aangegeven. Het aannemersbedrijf start deze week met het plaatsen van de muren. Als de kinderen na de vakantie weer op school of bij de opvang komen, zal er dus al bijna een gebouw verrezen zijn.

Meer informatie over de bouw van het IKC en de scholen en opvang die erin zullen komen, zijn te lezen op www.ikcsp.nl