WAARLAND - Zelfgemaakte koksmuts op, schort aan en de tafels keurig gedekt: de leerlingen van groep 1/2 van de Sint Janschool trokken alles uit de kast om hun moeders te trakteren op een heerlijke high tea.

Het was de afsluiter van het thema ‘Aan tafel’, waarbinnen de leerlingen de afgelopen weken onder meer leerden over gezond en ongezond eten. De high tea was tegelijkertijd een vervroegd Moederdagcadeautje.

Met Moederdag in aantocht besloten de leerlingen hun moeders eens flink te verwennen met lekkere hapjes. Aangezien Moederdag precies in de meivakantie valt en het de leerlingen geen goed idee leek de zelfgebakken cakejes nog twee weken onder hun bed te bewaren, trakteerden zij nu alvast op allerlei zelfgemaakte lekkernijen.

Als echte gastheren/-vrouwen ontvingen zij de moeders in hun ‘restaurant’, namen de jassen aan en begeleiden hen naar de gereserveerde plaatsen aan de feestelijk gedekte tafels, die waren aangekleed met zelfgemaakte naamkaartjes, placemats en etagères. Gezonde smoothies, komkommerhapjes, cakejes en cheesecake: het was smullen voor de moeders!