LANGEDIJK - Op zaterdag 12 september aanstaande is de Landelijke Open Monumentendag. Veel monumenten zullen zijn gesloten ivm het Coronaprotocol. De deuren van de Kooger Kerk staan wel open deze dag. U kunt eventueel samen met een medewerker van de Stichting het monument bekijken.

Het thema van dit jaar is Leermo(nu)ment. In de kerk zijn 2 monumentale orgels aanwezig. Mooi om te bekijken, maar nog mooier om te beluisteren. En dat kan. Gedurende de dag zullen de orgels af en toe worden bespeeld. Aan kinderen wordt uitleg gegeven over de orgels. Hoe een orgel kan klinken als een fluit, of juist als een heel orkest. De orgels zullen worden bespeeld door onder meer Gerard Poel en Bert Rootmensen.


De Open Monumentendag wordt georganiseerd in samenwerking met de Openbare Bibliotheek en Gemeente Langedijk. Er is een fietstocht uitgezet die uiteraard leidt langs de Kooger Kerk. De kerk is geopend van 10 - 17 uur. (gesloten tussen 12 en 13 uur). Binnen is koffie, thee met wat erbij en fris voor de kinderen. U wordt ontvangen bij de hoofdingang en na uw bezoek kunt u weer naar buiten door de zijingang.