ALKMAAR - Alkmaar en omgeving staat van woensdag 19 t/m zaterdag 22 juni opnieuw in het teken van de Plus Wandel4daagse Alkmaar. Het evenement met naar verwachting 6.000 deelnemers gaat voor de 13e keer van start. Meedoen kan aan de hele 4daagse of wandel twee dagen mee bij de Halve 4daagse. Met vijf afstanden op het programma, de 8,5 – 15 – 20 – 25 en 40 km, is er voor iedereen een route. Inschrijven is t/m maandag 10 juni mogelijk op www.pluswandel4daagsealkmaar.nl. Er is géén na-inschrijving.

De Plus Wandel4daagse Alkmaar is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een wandelfestijn van formaat. Dat komt grotendeels door de gevarieerde start- en finishlocaties, goede verzorging, bijzondere stempellocaties en vernieuwde punten op de routes. Vier dagen wandelen over het strand, door bos en duinen, langs de mooiste molens, uitgestrekte polders en groene dijken. En ook de buurtbewoners maken van de doorkomst een feestje. Deelnemers aan de hele 4daagse starten op woensdag 19 juni met de Strand- en Duinenroute, waarbij Bergen centraal staat. De tweede dag heeft als feestelijk middelpunt de BroekerVeiling in Langedijk en op vrijdag 21 juni gaan zowel de hele als halve 4daagse lopers van start op de dag van Heiloo vanuit het AFAS Stadion. Waar dit jaar wandelaars voor het eerst kunnen genieten van meerdere yogasessies. Op de laatste wandeldag, de dag van Alkmaar, wordt d'Oude Stadroute afgelegd. Hierna vindt de feestelijke intocht plaats langs de Grote Kerk van Alkmaar richting de glorieuze finish op het Waagplein. Waar een spetterend finishfeest staat te wachten.

Twee dagen wandelen
Wandelaars kunnen naast de hele 4daagse ook aan de tweedaagse deelnemen. Bij dit onderdeel wordt er alleen op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni gewandeld. Een ideale manier om kennis te maken met de 4daagse belevenis in en rondom Alkmaar. Net als bij de hele 4daagse, kan er hier gekozen worden voor één van de vijf afstanden: 8,5 - 15 - 20 - 25 of 40 km.

Schrijf snel in
Inschrijven is mogelijk t/m maandag 10 juni. Na-inschrijving is niet mogelijk. Kijk voor meer informatie op www.pluswandel4daagsealkmaar.nl of download de Plus Wandel4daagse Alkmaar-App in de Play- of Appstore.