LANGEDIJK - Ze hadden gehoopt om binnen een paar weken tweeduizend t-shirts in heel Langedijk aan de man te brengen, met als doel met de opbrengst het lokale vereningsleven een steuntje in de rug te geven. Nu, dik drie weken later, zijn er nog honderden rode 'Liefde is...'-shirts niet verkocht.


"Het valt mij een beetje tegen", zegt ondernemer Jan Kramer eerlijk. "Het dorp begint rood te kleuren, maar het heeft z'n tijd nodig. Vooral van het bedrijfsleven had ik meer verwacht." Marieke Neesen van stichting Lief Langedijk denkt er net zo over: "De verkoop kan wel een boost gebruiken. Misschien komt het nog, misschien niet."

De initiatiefnemers denken dat vooral de oproep van de regering om zoveel mogelijk thuis te blijven de verkoop heeft gedrukt. Toch zitten ze niet bij de pakken neer. Kramer: "We hebben geflyerd en er is een horeca-gelegenheid die in elke tas bij zijn afhaalmaaltijd een flyer stopt."

De opbrengst van de verkoop van de t-shirts is bestemd voor de verenigingen die door de corona-maatregelen gesloten werden en daardoor in financiële problemen komen.