BROEK OP LANGEDIJK - Deze week hebben ruim 40 leerlingen van groep 3 en 4 van de Van Arkelschool uit Broek op Langedijk de nieuwe Klim- en Klauterroute ingewijd en uitgebreid getest. Vanaf deze week zijn de verschillende onderdelen van deze Klim- en Klauterroute ook toegankelijk voor alle andere kinderen die het museum bezoeken.


Op uitnodiging van Museum BroekerVeiling hadden de kinderen van de basisschool Van Arkel, feitelijk buren van het museum, de eer om de nieuw aangelegde klim- en klauterroute als eerste te ervaren. Met attracties als een stoer vlot, klimwanden, een zolder hut, klauterbalk over het water en slootje springen waren de kinderen dolenthousiast in de weer. Voornamelijk zelf varen op een vlot en het rondje slootje springen en klauteren over het water waren de favoriete onderdelen van de kinderen.

Als een paar van de routeonderdelen bezet waren was het geen straf om even bij de vele beesten te kijken die er op het museumterrein rondlopen. Een bezoek aan de varkens Bram en Betty, de geitjes en de konijnen en natuurlijk de pauwen die onlangs een aantal jongen hebben gekregen!

De Klim- en Klauterroute bestaat uit momenteel uit tien verschillende onderdelen die mede mogelijk zijn gemaakt door de Junior Kamer Heerhugowaard-Langedijk, Stichting Lief Langedijk en Stichting Vrienden van het Museum.

Naast de Klim- en Klauterroute is het museum met een rondvaart, de veiling, een tour door het museum een bezoek meer dan waard en een ochtend of middag zo gevuld. Voor meer informatie over alle activiteiten die plaatsvinden in het museum kan men vinden op www.broekerveiling.nl.