HEEHUGOWAARD/ALKMAAR - Ouderenzorgorganisatie Magentazorg en Noordwest Ziekenhuisgroep gaan duurzaam samenwerken om extra plekken te creëren voor dialysezorg in de regio. Noordwest zal in woonzorglocatie Zuyder Waert van Magentazorg een dialysecentrum vestigen, waar patiënten terecht kunnen voor hoogwaardige dialysezorg. De vergunningaanvraag wordt voorbereid en het doel is om het centrum begin 2025 te openen met zes beschikbare plekken voor dialysepatiënten.


Minder reistijd

De samenwerking tussen Magentazorg en Noordwest Ziekenhuisgroep komt voort uit de groeiende patiëntenpopulatie en de uitdagingen in de beschikbaarheid van dialyseplaatsen in Alkmaar. Een aanzienlijk deel van de dialysepatiënten die nu in Alkmaar geholpen wordt, komt uit Heerhugowaard. Door de nieuwe locatie van Noordwest in Zuyder Waert profiteren patiënten uit deze regio van minder reistijd.

Continuïteit van de zorg gewaarborgd

‘We hebben verschillende alternatieven overwogen en diverse locaties bekeken, maar Magentazorg bleek de meest geschikte partner voor onze visie op hoogwaardige en nabije zorg. Daarnaast is het een 24-uurs zorginstelling, wat de continuïteit van de zorg waarborgt’, aldus Jurgen Sernee, lid raad van bestuur van Noordwest Ziekenhuisgroep.

Mooie samenwerking

Gerrit Jan Vos, voorzitter raad van bestuur van Magentazorg, verklaart: ‘We zijn blij ruimte te kunnen bieden aan het dialysecentrum van Noordwest en daarmee de dialysezorg aan patiënten uit de regio laagdrempelig te kunnen aanbieden. Magentazorg verleent zorg en ondersteuning aan kwetsbare ouderen en de komst van het dialysecentrum sluit aan bij onze visie om ouderen op weg te helpen. In het kader hiervan is dit een mooie samenwerking.’

Zorg dichterbij

Door de samenwerking tussen Magentazorg en Noordwest zorgen we gezamenlijk voor voldoende plekken voor dialysepatiënten in onze regio voor nu en de toekomst. Daarnaast brengen we de zorg dichter bij de patiënten uit Heerhugowaard.