NOORD-HOLLAND - In 2024 komen meer topsportevenementen in aanmerking voor sponsoring door de provincie Noord-Holland. Het selectiebeleid van de provincie wordt verbreed om zo dit jaar ook relatief onbekende en kleine sporten en sportevenementen te ondersteunen. In 2024 wordt hiervoor 100.000 euro aan het sponsorbudget toegevoegd.

Nieuw is dat nu ook Nederlandse Kampioenschappen, internationale toernooien en wedstrijden in aanmerking kunnen komen voor sponsoring. Gedeputeerde Jeroen Olthof: 'Met het verbreden van onze sponsoring voor sportevenementen kijken we nadrukkelijk naar de variatie. Niet alleen door diverse sporten te steunen, maar ook door het geld goed te verdelen over de Noord-Hollandse regio's.'

Met de extra investering in uiteenlopende topsportevenementen wil Noord-Holland meer mensen in contact laten komen met uiteenlopende sporten in de provincie. Jeroen Olthof: 'Sport is niet alleen belangrijk voor de gezondheid, het is een sociale aangelegenheid die mensen met elkaar verbindt. Met deze nieuwe sponsormogelijkheden bieden we sportclubs niet alleen de kans wedstrijden te organiseren of faciliteren, maar krijgen de sporten ook meer aandacht en bekendheid. Zo hopen we meer mensen enthousiast te maken'.

De provincie Noord-Holland gaat actief op zoek naar evenementen die voldoen aan de nieuwe sponsorvoorwaarden, maar organisatoren kunnen zelf ook contact opnemen als zij denken in aanmerking te komen. Het budget is beperkt, dus organisaties kunnen zich het beste zo snel mogelijk aanmelden. Het gaat daarbij om evenementen die nog in 2024 plaatsvinden.

Eind 2024 wordt de maatregel geëvalueerd en bekeken of in 2025 opnieuw geld beschikbaar wordt gesteld.