LANGEDIJK - Museum BroekerVeiling uit Langedijk is met de andere musea door meer dan 4.000 Museuminspecteurs verkozen tot Kidsproof Museum 2020! “Ik vond de rondvaart heel leuk. Maar de veiling was echt heel cool die vond ik het leukste. Ik zou er echt eens heengaan als je er nog niet bent geweest!”, aldus een enthousiaste Museuminspecteur. Ruim 12.000 keer werden alle Nederlandse musea het afgelopen jaar onder de loep genomen door de Museuminspecteurs, kinderen tot en met 12 jaar.

In totaal mogen 60 musea, verspreid over het hele land, zich komend jaar Kidsproof noemen. De musea ontvingen deze titel onlangs tijdens de Museumkids Awards in het Archeon in Alphen aan de Rijn. Te midden van de top-10 Museuminspecteurs reikte presentatrice Kim-Lian van der Meij de prijzen uit. Na de Museumkids Awards is meteen het 9e inspectieseizoen gestart, dat tot en met 25 oktober 2020 loopt.

Naast de 60 Kidsproof Musea is ook de Museuminspecteur van het Jaar bekend gemaakt: Mpho (11 jaar) uit Spijkenisse. Zij verdient de titel vanwege haar inhoudelijke inspecties op museumkids.nl: “Mpho geeft heel positieve en bruikbare feedback. Zo zegt ze bijvoorbeeld dat het fijn zou zijn als de openingstijden worden verruimd zodat je na school nog naar een museum kunt en dat het fijn zou zijn als er meer familieaanbod zou zijn”, aldus het juryrapport.


Over de Museumkids Awards
Het overzicht met alle Kidsproof musea staat op museumkids.nl. Museumkids, een initiatief van de Museumvereniging, brengt de jongste generatie, en daarmee ook hun (groot)ouders, in contact met museale collecties door het hele land. Met die collecties vertellen musea verhalen waardoor kinderen de wereld leren ontdekken. Die verhalen versterken de binding met de kostbare collecties én die met hun eigen omgeving.

De waardering die Museuminspecteurs uit het hele land hebben gegeven, maakt duidelijk wat ze van de activiteiten vonden, of ze iets nieuws geleerd hebben, of de medewerkers aardig waren en wat ze zelf aan het museum zouden veranderen. Het museum kan deze waardevolle feedback gebruiken om nog aansprekender programma’s te ontwikkelen en de dienstverlening te verbeteren.

Over Museum BroekerVeiling
Museum BroekerVeiling is niet zomaar een museum. In Broek op Langedijk vind je de oudste veiling ter wereld! Hier is het veilen bij afslag ontstaan. Dit was in 1887. Bijzonder: deze manier van veilen wordt nu bij alle grote veilingen toegepast. Duik in de geschiedenis en beleef bij binnen- en buitenmuseum BroekerVeiling hoe een groenteveiling ruim een eeuw geleden verliep. Doen en beleven staan voorop bij museum BroekerVeiling. Veil zelf groente, maak een rondvaart, laat je door over het museum terrein begeleiden door Tuinder Arie via de audiotour, bezoek een expositie, en doe een spannende speurtocht.

Pakhuis van Sinterklaas

Komende periode is het Museum BroekerVeiling helemaal kidsproof. Voor alweer het tiende jaar mag Museum BroekerVeiling de locatie zijn van het

Pakhuis van Sinterklaas. Deze tiende editie van het Pakhuis vindt plaats van zaterdag 16 november tot en met woensdag 4 december, waar bezoekertjes op woensdag, zaterdag en zondagmiddagen kunnen langskomen om hun pietendiploma te halen.