NOORD-SCHARWOUDE - Afgelopen weekend speelde Langedijker musicalvereniging Caecilia Muziektheater de eerste twee voorstellingen van de musical Hairspray. In deze musical worden thema’s behandeld die aanspreken voor jong en oud en van alle tijden zijn.


Het verhaal gaat over Tracy Turnblad, een Amerikaanse tiener uit de sixties, die gefacineerd is door de televisieshow de Corny Collins show. Ze zou zelf graag in de show dansen, maar voldoet niet aan het perfecte plaatje van de mooie en slanke dames. Als Tracy bevriend raakt met de afro’s willen zij de kloof tussen blank en zwart doorbreken, corruptie tegengaan en Amerika veranderen. Zal dit ze lukken?

De reacties op de eerste twee voorstellingen waren veelbelovend. Het is een geweldig muzikaal stuk, met prachtige nummers in allerlei stijlen: van up-tempo, soul tot ballads. De 21 nummers worden begeleid door een indrukwekkende live band met acht instrumenten Ook de aankleding van het stuk qua kleding en decor heeft indruk gemaakt. De musical is zeer verrassend met een enthousiaste cast, bestaande uit een combinatie van jong en oud. Dans, zang en spel van hoog niveau, alles is in deze avondvullende musical aanwezig!

Aankomend weekend wordt de musical Hairspray nog twee keer opgevoerd in Partycentrum Concordia in Noord-Scharwoude. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor de voorstellingen op zaterdagavond 9 november en zondagmiddag 10 november. Deze zijn te bestellen via de website www.caecilia-muziektheater.nl of door te mailen naar info@caecilia-muziektheater.nl.