BROEK OP LANGEDIJK - A.s. zaterdag om 10.00 opent het museum met de oudste doorvaarveiling ter wereld weer haar deuren. Door de coronamaatregelen moesten bezoekers het sinds half december vorig jaar doen met een virtuele tour door het museum. Vanaf 5 juni mogen alle musea in Nederland weer open voor publiek.

Vanaf komend weekend kunnen bezoekers van het museum weer gebruik maken van de audiotour en meedoen met de demonstratieveiling waar producten worden geveild zoals dat vroeger ging. Ook de schippers van de rondvaartboot staan weer klaar om mensen rond te varen door het Oosterdelgebied. En niet te vergeten de palingrokers die dit weekend weer vers gerookte paling gaan bereiden.

Reserveren is nog even verplicht, maar is heel makkelijk te realiseren via de website van het museum, www.broekerveiling.nl
Nieuw is de tijdelijke exposite Ode aan de Hollandse groenten, een samenwerking met kunstenaars en diverse ateliers in de omgeving. Samen hebben ze een expositie samengesteld met meer dan honderd imposante kunstwerken. Bezoek aan alleen deze expositie kan tegen gereduceerd tarief.

Het is ook mogelijk zelf het water op te gaan met de fluisterboten, Canadese kano’s of sups van het museum. Het Rijk der Duizend Eilanden is een prachtig gebied om in te varen, veel bootjesbezitters weten dat uiteraard al. Sinds vorig jaar is het ook makkelijk om een rondje te varen door de aanwezigheid van de bordjes van het sloepennetwerk.

Maar ook zelf op ontdekkingstocht gaan is mogelijk. Bij de boot is een plattegrond van het gebied aanwezig. In het Oosterdelgebied kan je alleen varen met boten zonder motor of met een vergunning. Met een kano of sup van het museum kan je dit gebied dus prima verkennen.

Ook bij het verhuren wordt rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM. Reserveren kan via de nieuwe reserveringswebsite www.zelfvaren.nl

Het is ook mogelijk een picknickmand of koffie en gebak mee te nemen voor onderweg. Zie de website voor meer informatie.