ALKMAAR - MEE & de Wering en het RMC starten 5 maart weer met een nieuwe projectgroep van Your next step!, waarbij deelnemers na 12 weken doorstromen naar een opleiding, betaalde baan of vrijwilligersplek. Jongeren tussen de 16 en 23 jaar zonder startkwalificatie kunnen zich hiervoor weer aanmelden!

Wat houdt het project in?
Your next step! is een project voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar zonder startkwalificatie, wonende in de gemeente Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Castricum, Uitgeest of Heiloo. Zij volgen geen school meer en zitten thuis. Het project duurt 12 weken. Tijdens die 12 weken volgen de deelnemers een programma dat bestaat uit workshops, sport en werkervaring. Hierdoor krijgen de deelnemers meer besef wat ze willen en wat ze kunnen. Na aanleiding van de workshops, coaching en sport krijgen de deelnemers een werkervaringsplek. Hier doen ze ervaring op in de arbeidssector die hun interessant lijkt.

Wethouder: “Jullie hebben enorme stappen gemaakt”
Het vorige traject werd op 13 december 2018 afgesloten, waarbij elke deelnemer een pitch hield met zijn of haar eigen verhaal en wat het project hem of haar heeft gebracht. Coach Reda: “Zij hebben het allemaal zelf gedaan, het enige wat wij doen is een spiegeltje voorhouden.” De certificaten werden aan de deelnemers overhandigt door hun trajectbegeleiders en wethouder Elly Konijn-Vermaas. Trots vertelt wethouder Elly Konijn-Vermaas: “Jullie hebben laten zien dat dit traject van waarde is. We moeten hiermee door. Jullie hebben enorme stappen gemaakt. Wat een verschil!”

Voor aanmelden en meer informatie, ga naar www.meewering.nl/yns. Bekijk ook de folder.