LANGEDIJK - In het Pinksterweekend, 27, 28 en 29 mei 2023 van 11.00 tot 17.00 uur vindt de jaarlijkse Kunstroute Langedijk plaats. Het doel van de Kunstroute is om inwoners en belangstellenden uit Langedijk en omstreken kennis te laten maken met kunst in zoveel mogelijk vormen. Alle locaties waar geëxposeerd wordt, zijn gedurende deze dagen gratis te bezoeken.

Zo’n 100 kunstenaars, verdeeld over ongeveer 40 locaties, tonen het publiek wat kunst is in de meest uiteenlopende vormen. Denk daarbij aan schilderkunst, beeldhouwkunst, keramiek, sieraden, foto’s, mozaïek en objecten die niet vallen onder de eerdergenoemde disciplines. Pottenbakken, bijvoorbeeld, is niet eerste waar je aan denkt bij kunst. Het is wel te zien gedurende het Pinksterweekend. Zelfs de schrijfkunst heeft een plaatsje op de Kunstroute.

Locaties, zowel openbaar als particulier
De Kunstroute Langedijk loopt van het noordelijkste punt: de Ambachtsdijk in Oudkarspel tot aan het zuidelijkste in Sint Pancras, te weten: Kinderboerderij Jong Leven.
Gedurende de drie dagen van het Pinksterweekend, 27, 28 en 29 mei kunt u tussen 11.00 en 17.00 uur terecht op de deelnemende locaties. De route kunt u zelf uitstippelen en afleggen met de auto of per fiets. De locaties zijn herkenbaar aan de exclusieve Kunstroute-vlaggen en de posters.

Al een tijdje bezig

Het organisatieteam is sinds het begin van dit jaar bezig met het op poten zetten van de Kunstroute. In het Pinksterweekend kunt u zien waartoe die inspanningen hebben geleid.
Aan de deelnemende kunstenaars is een bedrag van € 10,00 gevraagd. Het bedrag dat hierdoor bij elkaar is gebracht komt ten goede aan de Kunstkerk in Sint Pancras.

Kunst kijken vanaf het water
Kunst in Langedijk en varen horen zo langzamerhand bij elkaar. De organisatoren van de Kunstroute en Stichting Langedijk Waterrijk hebben gezamenlijk een vaarroute opgesteld. Het publiek vaart langs een aantal kunstvormen die zijn tentoongesteld op de eilandakkers in het Oosterdelgebied. Om de 10 minuten vertrekt er een boot vanaf de steiger bij Veldzorg en vanaf de steiger bij de scheepshelling van Nico Vader in Broek op Langedijk. Bij de scheepshelling wordt het 130 jarig bestaan van ’t Kofschip gevierd.

Kunstroute krant
Er is een speciale Kunstroute Langedijk krant gemaakt, zodat iedereen zelf kan bepalen waar hij of zij naar toe wil gaan. De digitale versie staat op www.lieflangedijk.nl op de pagina Kunstroute Langedijk. De Kunstroute Langedijk krant ligt ook op locaties tijdens de Kunstroute Langedijk.

Kunstroute Langedijk 2023
27, 28 en 29 mei 2023 van 11.00 tot 17.00 uur
Info: www.lieflangedijk.nl of op Facebook: Kunstroute Langedijk.