LANGEDIJK - Wie regelmatig een ommetje maakt door de gemeente Langedijk, zal niet zijn ontgaan dat ook in het dorp veel teddyberen in vensterbanken zitten. Volgens Joke Visser, initiatiefnemer van Berenjacht Langedijk, bezorgt de speurtocht jong en oud plezier.

"Iedereen moet binnen zitten van jong tot oud. Maar kinderen moeten bewegen en ouderen hebben iets nodig om naar uit te kijken", zegt Joke Visser, initiatiefnemer van de Facebookgroep Berenjacht Langedijk.

Leden
Joke Visser is de Facebookgroep gestart met Richelle Groot- Van der Vliet. De groep heeft inmiddels 399 leden. "Het beertje van Korteweide, staat al op de uitkijk", schrijft een van de leden. "Buitenbeer hangt. Hij zal het wel koud krijgen. Maar als er veel lieve kindjes langskomen, zal hij het vast snel warm hebben", schrijft een ander. Er is zelfs een speciale kaart aangemaakt waar mensen hun beer voor het raam kunnen registreren.

Saamhorigheid
Afgelopen zaterdag was voor Joke en Richelle een drukke dag. "Iedereen wilde zich toen massaal aanmelden. We moesten echt de vinger bij de knop houden. We konden gewoon niet weg." Inmiddels is het ietsje rustiger, maar de berichten op de Facebookpagina blijven binnenkomen. "Ik ben trots op ons Langedijkers. De saamhorigheid, daar gaat het om. Een gezamelijke activiteit waar we met elkaar plezier aan beleven in deze tijden van corona."