BROEK OP LANGEDIJK - Museum BroekerVeiling organiseert in het weekend van 10 en 11 juni de allereerste editie van het Proef! Festival; wat de boer niet kent, eet ie wél! Twee dagen lang val je van de ene in de andere smaaksensatie bij de live-cooking stands waar voor je neus overheerlijke internationale gerechtjes worden gemaakt. Én geniet je van culturele optredens, verrassende workshops voor jong en oud, komisch theater en nog zoveel meer. Het programma staat bol van vermaak voor zowel volwassenen als kinderen, want het museum is een plek voor iedereen. En dat is ook precies wat het museum wil laten weten in dit onvergetelijke weekend!


Wat de boer niet kent, eet ie wél

“We hebben 5 internationale thema’s waarbinnen je allerlei kleine gerechtjes kunt proeven bereid door echte live-cooking professionals." Tijdens deze eerste editie van het festival staan Nederland, Italië, Zuid-Afrika, Indonesië en Turkije centraal, wat zorgt voor een heel diverse smaakbeleving. Het buitenterrein van het museum wordt zo één grote mix van culturen. "Van het romantische Italië loop je zo door naar het kleurrijke Turkije of het bruisende Zuid-Afrika en beleef je weer een totaal andere smaaksensatie”, aldus marketing manager Wouter van Assendelft.

Van Djembé workshop tot Nature Tie Dye

Een festival is natuurlijk niet compleet zonder het nodige entertainment. En dat zit meer dan goed tijdens het Proef! Festival. Er staat zóveel leuks op het programma, je vermaakt je er gemakkelijk de hele dag! Mét of zonder kinderen. In een paar uur tijd beleef je bijvoorbeeld een Zuid-Afrikaanse djembé workshop, laat je je toekomst voorspellen door een Turkse waarzegster, proef je bijzondere Hollandse groenten, kleur je met groentesappen een vlaggenlijn en vaar je rond in een echte Italiaanse gondel. Mis ook de kindervoorstelling ‘Worteltjes’ niet en kom in de feeststemming tijdens acts van een temperamentvol Italiaans trio en de opzwepende muziek van de brassband. Kortom, een festival als deze heb je nog nooit beleefd!

Focus op duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor het museum en staat dus ook op het Proef! Festival centraal. Zo zijn de producten, partners en leveranciers zoveel mogelijk lokaal. En zowel voorafgaand als tijdens het evenement staan de activiteiten in lijn met onze duurzaamheidsdoelstellingen. We gebruiken bijvoorbeeld de restproducten groente van de live-cooking stands weer voor de nature tie dye workshop voor kinderen.

Kaartverkoop van start

De kaartverkoop voor het Proef! Festival is van start! De kosten van een kaartje zijn gelijk aan een normaal museumbezoek, alleen krijg je er tijdens het festival óntzettend veel extra entertainment voor naast het normale aanbod. En niet te vergeten een muntje die je kunt inleveren voor een gerechtje van één van de live-cooking stands. Alle info vind je op www.proef.es.