BROEK OP LANGEDIJK - Palingrokerij Vlug staat al sinds 1894 garant voor meesterlijk gerookte paling. Hierbij maakt men gebruik van de modernste technieken. Het roken gaat nog steeds volgens de ambachtelijke kwaliteitsnormen. Zonder toevoegingen, zonder haast. Daarom heeft de vis van Palingrokerij Vlug nog die ouderwets lekkere smaak, die u herkent uit duizenden.

De paling komt van geselecteerde kwekerijen in Nederland en Denemarken waar men al jaren mee samenwerkt. Deze kwekerijen leveren vis van topkwaliteit en hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Aan de paling wordt niets toegevoegd, behalve zout en rook. Geen eiwitten om vocht vast te houden, geen smaakstoffen om een onnatuurlijke rooksmaak op te wekken. Palingrokerij Vlug levert meer dan paling alleen. Ook forel, zalmforel en zalm neemt men met liefde onder handen.

’Paling hoort bij Nederland, net als molens en klompen. Vroeger was het volksvoedsel en werd het vooral geassocieerd met kermis. Maar de consument is veranderd, als iemand nu trek heeft in paling, dan haalt hij het. Veel mensen denken dat paling duur is, maar de prijs is vergelijkbaar met die van biefstuk of een goed stuk ham. En wij hebben altijd vastgehouden aan een puur product’, aldus Marc Vlug.

Het bedrijf is voortgekomen uit een visserijbedrijf in Noord-Scharwoude, aan het Visserspad. Vanaf 1894 zat men honderd jaar op de Dijk in Broek op Langedijk. Na ruimtegebrek is men verhuisd naar bedrijventerrein Zuiderdel. Waar het bedrijf voorheen handelde in zoetwatervis uit het Geestmerambacht, werd er later gerookt, en is men zich sinds de jaren zeventig gaan toeleggen op paling. Tegenwoordig rookt men ook forel, zalmforel en zalm. Het roken op eikenhout gebeurt al 124 jaar op dezelfde wijze al zijn er in de loop der jaren wel wat nieuwe machines bijgekomen.

Palingrokerij Vlug verkoopt de vis heel en als filet en leveren het dagelijks aan klanten in heel Nederland in de horeca en aan groothandels. Voor losse verkoop kan men terecht aan de balie aan de Dulleweg.

Kijk voor meer info op www.palingrokerijvlug.nl