ALKMAAR - De Plus Wandel4daagse Alkmaar gaat op woensdag 20 juni voor de 12e keer van start met 6.000 wandelaars. De populairste afstand is ook dit jaar de 25 km, op de voet gevolgd door de 20 en 15 km. Met 70% zijn de vrouwen nog steeds in de meerderheid met een gemiddelde leeftijd van 59 jaar.

Jubilarissen
Wandelaars die voor de 5e of 10e keer deelnemen aan de Plus Wandel4daagse Alkmaar ontvangen bij de finish een extra jubileumpin met daarop een 5 of 10, welke bevestigd kan worden aan de medaille. Trots zijn wij om dit jaar 241 wandelaars voor de vijfde keer te verwelkomen en 178 wandelaars die voor de 10e keer van start gaan in Alkmaar. Daarnaast zijn er maar liefst 249 wandelaars die geen editie hebben overgeslagen en dit jaar voor de 12e keer meedoen. We hopen hen natuurlijk over drie jaar ook bij ons 15-jarig jubileum terug te zien!

Internationaal op de kaart
Dat de Plus Wandel4daagse Alkmaar niet alleen binnen landsgrenzen op de kaart staat, maar ook wandelaars daarbuiten naar Alkmaar trekt, zien we ook dit jaar. Alle provincies zijn vertegenwoordigd maar ook wandelaars uit België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Luxemburg, Israël, Zwitserland én Australië gaan in vier dagen al het moois van onze prachtige omgeving ontdekken. Leuk om te vermelden zijn ook de maar liefst 750 inschrijvingen uit de gemeente Alkmaar zelf.

Teams
Voor het eerst was er bij deze 12e editie een speciale groepsinschrijving opengesteld. En met succes, want 19 groepen gaan bij aankomende editie met elkaar vier of twee dagen wandelen. Groepen die al sinds de eerste editie in 2007 deelnemen zijn onder andere het Noordhollands Dagblad, Plus Magazine, Beemsterkaas en ’t Praethuys Alkmaar, maar ook nieuwe bedrijven zoals bijvoorbeeld Rabobank Alkmaar e.o. staan aan de start.

Openingsavond dinsdag 19 juni
De aftrap van de Plus Wandel4daagse Alkmaar wordt gegeven op dinsdagavond 19 juni. Tussen 17.00 en 20.00 uur kunnen de deelnemers op het Waagplein hun stempelkaart ophalen voor de eerste wandeldag. Om 17.00 uur is het openingswoord door de Wethouder Sport van de Gemeente Alkmaar, Pieter Dijkman. Ook is er live muziek van Memphis, één van de meest gevraagde coverbands van Noord-Holland. Dat wordt swingen!

Feestelijke intocht zaterdag 23 juni
Na vier óf twee dagen wandelen start vervolgens op zaterdag 23 juni vanaf het Ritsevoort in Alkmaar om 11.30 uur de feestelijke intocht. Langs fanfarekorpsen en drumbands wandelen de deelnemers hun laatste meters door de Grote Kerk en de Langestraat over de rode loper, die speciaal voor de wandelaars wordt uitgerold. Op het plein wacht voor iedereen een groots muzikaal onthaal, door zanger Joost de Vries.