NOORD-HOLLAND - In het kader van ‘Startup in Residence Noord-Holland’ konden startups inschrijven op provinciale uitdagingen. Op basis van hun creatieve ideeën, selecteerde de provincie er zes die het komende half jaar aan het programma gaan deelnemen en met de provincie gaan meedenken over oplossingen voor deze uitdagingen.

Het is voor het tweede jaar dat de provincie Noord-Holland startups uitnodigt om samen te werken binnen het startupprogramma aan provinciale uitdagingen, zowel extern als intern. Denk aan het voorspellen wanneer onderhoud nodig is van bruggen en tunnels, oplossen van fietsparkeerproblemen in binnensteden, bevorderen veilig rijgedrag, gebruik van big data en effectiever vergaderen. Uiteindelijk schreven 32 startups zich in. Gedeputeerde Jaap Bond: “Ik ben aangenaam verrast door zowel het aantal inschrijvingen als de kwaliteit van de startups. De zes geselecteerde bedrijven zijn ambitieus, zitten in een goede fase van hun ontwikkeling en hebben innovatieve oplossingen voor provinciale vraagstukken.”

Selectie
De zes gekozen startups zijn: Anything Connected (voorspellend onderhoud), GAIKU (effectiever en efficiënter vergaderen), Previsual (big data), SD Insights (rijgedrag), Flickbike (fietsparkeerproblemen) en Monky Mining (procesoptimalisatie). Voor de zomer vinden workshops plaats waaraan de startups en de provinciale ‘eigenaar’ van de uitdaging deelnemen. Na de zomer start de samenwerking die uiteindelijk aan het eind van het jaar tot een product, pilot of overeenkomst moet leiden.