ALKMAAR - Voor de tweede keer binnen vijf dagen heeft de Leeghwaterbrug in Alkmaar te kampen gehad met een storing. Vanmiddag rond 16.00 uur gingen de slagbomen op het brugdeel richting Heerhugowaard niet meer omhoog. gevolg was een file top op de A9 nabij Uitgeest.


Nadat de nieuwe brug eind maart is opgeleverd hebben er al meerdere storingen plaatsgevonden. Zo stond het verkeer afgelopen zaterdag nog twee uur lang vast. De Provincie Noord-Holland erkende later dat er toen niet snel genoeg gehandeld is om het probleem te verhelpen.

Ook na de storing van vanmiddag gaf de provincie via Facebook een reactie:
De Leeghwaterbrug van Alkmaar richting Heerhugowaard heeft vanmiddag een storing gehad. De slagbomen gingen niet meer omhoog waardoor er een file ontstond. Inmiddels kan het verkeer weer over de brug. De provincie betreurt dat dit heeft kunnen gebeuren. Gisterenavond is er nog aan de brug gewerkt om de eerdere storingen aan de brug definitief op te lossen. Helaas, naar nu blijkt is dat niet gelukt. De provincie onderzoekt hoe dit heeft kunnen gebeuren en spant zich in om deze problemen te voorkomen.