LANGEDIJK - Op woensdagmiddag 8 maart van 14 tot 16 uur is Repair Café Langedijk weer aanwezig in De Binding. Bezoekers kunnen er terecht voor het herstellen van kapotte spullen en kunnen meekijken om te leren hoe ze dat voortaan misschien wel zelf kunnen.

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Daarom is er het Repair Café! Het Repair Café in de bibliotheek valt onder Stichting Langedijk 4 Global Goals. Reparaties zijn gratis, eventuele materiaalkosten moeten wel worden betaald en een bijdrage in de fooienpot wordt op prijs gesteld.

Energiecoaches
Gelijktijdig met het Repair café in de bibliotheek is er vanaf 8 maart een inloopspreekuur door één of meerdere energiecoaches. Zij geven gratis tips aan inwoners om kosten te besparen op hun energierekening. De energiecoaches volgden een speciale opleiding. Zij geven advies dat past bij jouw woning en situatie. Op dijkenwaard.nl/energiecoaches staat een overzicht van alle inloopspreekuren en kan je online een gesprek met een energiecoach aanvragen.

Samen op weg naar een duurzame wereld.