ZUID SCHARWOUDE - Op zondag 8 september is er een bijzondere viering in de Kooger Kerk. Tot het tijdstip van de reformatie was in Zuid-Scharwoude alleen een Rooms Katholieke kapel. Die stond op de plek van de huidige Kooger Kerk. Met de viering van 200 jaar Kooger Kerk willen we de traditie recht doen door deze mis. Het thema van de mis is: ‘De Sint Pieter van Zuid-Scharwoude’. Pieterskerk is de officiële naam van de Kooger kerk.

Voor zal gaan Dick Duijves en de muzikale mis wordt verzorgd door Canticum Novum, het koor dat verbonden is aan de Laurentius Parochie in Alkmaar. Dit koor staat onder leiding van Una Cintina. Una Cintina zal ook het grote van Dam orgel bespelen in de viering. De uit Letland afkomstige dirigente is cantor organist van de Matthias Laurentius Parochie te Alkmaar. Haar muziekstudie in Letland heeft ze voortgezet aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Deze zomer heeft ze een tournee gehad door Letland, waar zij onder meer een orgelconcert heeft gegeven in de dom van Riga. De lectoren in de viering zijn Anna Marie Bakker en Wim Kuin.

Naast de gezongen mis zullen verschillende mottetten worden gezongen, waaronder ‘The Peace of God’ van John Rutter.

Behalve voor kerkdiensten wordt de Kooger Kerk voornamelijk gebruikt voor concerten. Muziek neemt tot op de dag van vandaag een centrale plaats in in de activiteiten van de organiserende Stichting. Het doel van de Stichting is om de Kerk een pleisterplaats te laten zijn, een rustpunt in het jachtige bestaan van veel mensen. Daarom wordt u hartelijk uitgenodigd voor deze mis.

De viering vindt plaats op zondagmiddag 8 september om 15.00 uur in de Kooger Kerk te Zuid-Scharwoude. Voor en na de mis kunt u genieten van een iconenexpositie in de kerkzaal.