NOORD-SCHARWOUDE - Op zaterdag 30 november werd het Pokerkampioenschap van Noord-Scharwoude georganiseerd bij Café-zalencentrum Concordia. Vanaf 19.00 uur stroomde de zaal, die met professionele pokertafels omgetoverd was tot ware pokerroom, langzaam vol. Nadat alle deelnemers zich hadden aangemeld en van een drankje waren voorzien kon om 19.30 uur de toernooiklok gestart worden!

In totaal speelden er 47 pokerliefhebbers uit Noord-Scharwoude en omgeving mee tijdens deze voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. Er werd tijdens dit pokertoernooi niet om geld gespeeld, maar puur om de eer en de gezelligheid van het spel. Langzaam verlieten de eerste spelers het toernooi, omdat zij hun pokerchips niet wisten te behouden. Gelukkig konden de spelers die vroeg uitgeschakeld werden met elkaar verder pokeren om een gratis deelname aan een ander pokertoernooi te winnen. Er hing een gezellige sfeer en de mensen spraken gedurende het toernooi over hun tactiek en sterkste pokerverhalen.

Na ongeveer 6 uur kaarten was het Rob Kuin die met de bokaal naar huis ging en zich een jaar lang de Pokerkampioen van Noord-Scharwoude mag noemen. Daarnaast kwalificeert hij zich met deze prestatie ook voor de landelijke finale van het ONK Poker 2020 op 4 juli in Ermelo. Op plek twee eindigde Ichelle van de Langenberg. Hij kwalificeert zich samen met Gerard Verrijdt (3e) voor de halve finales in juni. De gehele uitslag van het pokerkampioenschap van Noord-Scharwoude is hier te vinden.

https://www.onkpoker.nl/onkp/2019-2020/pokerkampioenschap-van-noord-scharwoude

De top 3 van Noord-Scharwoude
1) Rob Kuin, Hoogwoud
2) Ichelle van de Langenberg, Heerhugowaard
3) Gerard Verrijdt, Breezand