NOORD SCHARWOUDE - Senioren 75+, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor 27 augustus en 24 september terecht in De Anbouw, Dorpsstraat 610. Schikt de datum u niet dan zijn er andere mogelijkheden in de regio.

Voor senioren kost de keuring € 40,00 en voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E is het € 60,00. Voor informatie en een afspraak belt u tijdens kantooruren naar het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg Rijbewijskeuringen: ‪088 2323300. Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl.

De verwerking en beoordeling van het Geneeskundig Verslag door het CBR kan tot 3 maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ten minste 4 maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring. Veel gemeenten verstrekken geen keuringsformulieren ( Gezondheidsverklaring) meer en verwijzen naar het CBR. De Gezondheidsverklaring is echter ook verkrijgbaar bij Regelzorg en kost € 41,00.