LANGEDIJK - Wat ooit begon als fietsclub voor stoere dames mondde uit in een jaarlijks terugkerend evenement. Fietsen door de omgeving voor het goede doel: Tour de Soes.
De twee Rotaryclubs in Heerhugowaard en Langedijk doen dit jaar voor de eerste keer mee als ‘Tour de Soes Langedijk e.o.’


In beweging voor het goede doel

Deze Tour de Soes is een gezellige fietsdag voor jong en oud, waarbij geld bijeengebracht wordt voor goede doelen in onze omgeving, voor de jeugd, cultuur

en sport. De opbrengst van Tour de Soes Langedijk e.o. gaat dit jaar naar de volgende goede doelen:
Stichting ‘Je mag er zijn’ (www.noordholland.jemagerzijn.nl),
Stichting Maria Magdalena (www.stichtingmariamagdalena.nl) en
Project ‘Zicht op Talent’ van Artiance, Centrum voor Kunsten & Cool, kunst en cultuur (www.coolkunstencultuur.nl/educatie/info/zicht-op-talent/).


Fietsen door Noord-Holland

Alle fietsen zijn toegestaan, ook e-bikes zijn van harte welkom. Er is voor iedereen een geschikte route (15, 30, 60 en 120 km). Het zijn allemaal afwisselende fietsroutes door het mooie Noord-Holland met de mogelijkheid om o.a.
Museum Broeker Veiling in Broek op Langedijk te bezoeken. Deze locatie is tevens de start- en finishlocatie van Tour de Soes Langedijk.
Deelname voor alle afstanden bedraagt €7,50 per persoon (kinderen €2,50).
Uw startkaartje is tevens bestemd voor deelname aan de loterij.

U kunt ook een passe-partout (startbewijs, kop koffie, lunchpakket voor onderweg, 2 drankmuntjes en 2 lootjes voor de loterij) aanschaffen voor € 20,00.


Museum Broekerveiling

Museum Broeker Veiling maakt een belangrijk deel uit van deze dag. De gehele dag staan hier vrijwilligers voor u klaar om er een geweldig evenement van te maken. Vanaf de start en na het afronden van elke fietsafstand kunt u genieten van allerhande versnaperingen op het buitenterras van het museum. Om de dag compleet te maken is er live-muziek.


Soesje?

De stoere dames van weleer zochten naar een passende naam voor hun fietsclub. Een mannelijke fietsclub stond bekend als de Slagroomploeg, omdat ze onderweg altijd aan een koffie-met-appeltaart-en-slagroom zaten. Echte dames eten soesjes! Vandaar dat sinds jaar en dag elke Tour de Soes eindigt met zo’n welverdiende soes. Ook in Langedijk worden alle deelnemers getrakteerd op een soesje.


Meedoen?

Zondag 7 juli a.s. vanaf 08.30 uur inschrijven.
De 120 km start tussen 9.00 – 11.00 uur, de 60 km start tussen 10.00 - 13.00 uur, de 30 en 15 km ritten starten tussen 11.00 - 13.00 uur.
Startpunt: Museum Broekerveiling, Museumweg 2 in Broek op Langedijk.

Voorinschrijven kan tot 30 juni 2019 via de website: www.tourdesoes.nl