ALKMAAR - Zes weken zomervakantie je kind bezig houden is voor veel ouders lastig te organiseren, laat staan als je kind niet mee kan doen aan het reguliere aanbod, omdat het kind kwetsbaar is en niet zomaar in de groep past. Stichting Sport-Z organiseert daarom ook dit jaar weer VakantieFUN in samenwerking met de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Heiloo en Castricum. Van 15 juli tot en met 8 augustus kunnen kinderen die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod of een GGZ-indicatie hebben, meedoen met het programma in sportcomplex De Meent Bauerfeind onder professionele begeleiding. VakantieFUN vindt plaats in de eerste 4 weken van de zomervakantie op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag.

Het creatieve en sportieve programma van VakantieFUN is speciaal gericht op kinderen van 6 tot en met 17 jaar die geen aansluiting vinden bij het reguliere aanbod of een GGZ-indicatie hebben. Stichting Sport-Z is de afgelopen 3 jaar met succes deze uitdaging aangegaan om kinderen een mooi programma te bieden. Gezien het specifieke gedrag van de deelnemers wordt er gedurende de dag vooral gelet op structuur, duidelijkheid en bekendheid. Vandaar dat er gewerkt wordt met kleine groepen en een centrale projectleider.

Programma
De deelnemers worden om 09:30 uur verwacht in sportcomplex De Meent Bauerfeind in Alkmaar en starten vanaf 10:00 uur met een uitdagend en actief ochtendprogramma. Na de gezamenlijke lunch, start een sportief en creatief middagprogramma. Om 15:30 uur zijn de ouders welkom om samen met de kinderen na te genieten van de gezellige dag. Dit moment geeft de kinderen de gelegenheid om te laten zien en te vertellen wat ze allemaal beleeft hebben.

Meedoen
Ouders en verzorgers van kinderen die binnen de specifieke doelgroep vallen en die in een van de desbetreffende gemeenten wonen, kunnen hun kind aanmelden voor VakantieFUN via www.sport-z.org/vakantiefun. Deelname aan VakantieFUN is kosteloos. Inschrijven kan tot 31 mei 2019. Na 2 weken hoort u wanneer uw kind is ingedeeld.

Voor vragen over VakantieFUN kunt u contact opnemen met Hester Zwart, via 06 52 49 32 64 of h.zwart@sport-z.org.