SINT PANCRAS - Inge Hergarden (1954) woont in Tuitjenhorn, waar zij haar atelier aan huis heeft. Van 1 t/m 31 maart exposeert zij in de Kunstkerk te Sint Pancras.


Inge schildert voornamelijk met olieverf. Haar stijl is realistisch en zij werkt afwisselend met transparante kleuren om te glaceren en diepte aan te brengen en dekkende kleuren om “op te lichten en te verlevendigen.”

Het opbouwen van een schilderij in verschillende (transparante) lagen olieverf is een fascinerend proces. Je ziet het werk transformeren van een onderschildering in de tinten wit/bruin naar het eindproduct in een rijk kleurenpalet.

Inge: “In mijn schilderijen wil ik mijn liefde voor de natuur in al haar facetten weergeven. Gefascineerd kan ik de nerven in een koolblad bekijken, mezelf verwonderen over de fragiliteit van de vleugels van een vlinder of insect en genieten van de frisheid en kleur van een appel. Dagenlang kan ik de sfeer en de stilte van een landschap beleven en alle kleurschakeringen in aarde, begroeiing en luchten tot me nemen. We moeten zuinig zijn op onze wereld en op alles wat daarop leeft en waarderen wat de wereld ons voor moois brengt. Dit besef dringt tot mij door als ik vol aandacht en concentratie aan het schilderen ben. Ik hoop dat dit te zien is in mijn schilderijen. Een mens is nooit uitgeleerd. Dit geldt ook voor een kunstschilder. Daarom maak ik nog altijd gebruik van de kennis en kunde van leermeesters in de vorm van schilderlessen om groei en kwaliteit in mijn werk te behouden. Bij ieder nieuw schilderij probeer ik mijn onderwerp treffender, gedetailleerder, kleurrijker en sfeervoller neer te zetten en probeer het beste uit mezelf te halen.”

U kunt haar werk bekijken op https://ingehergarden.exto.nl

U bent van harte welkom om deze expositie te bekijken in de Kunstkerk, Kerkplein 1 in Sint Pancras.

Kijk voor de openingstijden op www.kunstkerkdijkenwaard.nl/openingstijden