NOORD-SCHARWOUDE - Na jaren de zon buiten te hebben gesloten is er nu gekozen voor een langdurige samenwerking. Afgelopen week is het dak van één van Veldboer’s koel- en vrieshuizen op De Mossel in Noord-Scharwoude helemaal vol gelegd met zonnepanelen van Sunconnect.

Goed voor een opbrengst/besparing van maar liefst 64.800 kWh per jaar (gemiddeld verbruik van ongeveer 24 huishoudens in Nederland). “Het stond al veel langer op mijn verlanglijstje, maar de voorbereidingen namen iets meer tijd in beslag, aldus Jos Veldboer. Nu ze er liggen ben ik erg blij. Los dat het op termijn natuurlijk een besparing met zich mee zal brengen is het natuurlijk ook veel beter voor het milieu. En een beter milieu begint bij jezelf. Veldboer is zich dat al jaren bewust.

Zo is hij altijd één van de eerste in Nederland die vooroploopt met toepassing van energiezuinige koudemiddelen in zijn installaties. Als je iets kunt doen dat positief bijdraagt aan de toekomst van onze aardbol moet je het zeker niet laten is zijn motto.