SINT-PANCRAS - Het Langedijker schrijversfestival Verhalen Halen beleeft dit jaar zijn vijfde editie in Dorpshuis De Geist in Sint-Pancras. Het is het succesverhaal van hoe beginnen met niks kan uitgroeien tot een evenement van formaat. Het karakter van Verhalen Halen was altijd al feestelijk, met gratis toegang en dito hapjes en drankjes. Dit jaar is het nog feestelijker – omdat het eerste lustrum een feit is.

Niet veel evenementen brengen zoveel auteurs op één avond op het podium met eigen werk dat ze speciaal voor de gelegenheid geschreven hebben. Dit jaar moesten de schrijvers zich houden aan het thema Kunst. Daardoor laat een beetje schrijver zich niet beteugelen. De bezoekers zullen tien verschillende invullingen van het thema gaan horen. De auteurs die meedoen zijn: Lousette Blekendaal, Leo Zonneveld, Marina Wiegel, Wim Meyles, Jurriaan Klomp, Thea Houtenbos, Ronald Kraayeveld, Afra Beemsterboer, Ben Wansink en Aris Bouwens.

Jongerenschrijfwedstrijd
De Langedijker auteurs zijn gevraagd om een jeugdverhaal in te leveren voor het boekje. Hiermee lijkt een brug te zijn geslagen met de jongerenschrijfwedstrijd, die speciaal ter gelegenheid van het eerste lustrum in het leven is geroepen. Aan de jongeren is gevraagd om een fantasy-verhaal te schrijven. De drie winnende verhalen zijn opgenomen in het Verhalen Halen-boekje, dat dit jaar voor de vierde keer verschijnt. De finalisten krijgen een prijs overhandigd en het winnende verhaal zal worden voorgelezen op de festivalavond. In het boekje, dat u alleen op deze avond gratis kunt verkrijgen, is een terugblik op voorgaande edities opgenomen in de vorm van een foto-collage.

Verrassingen
Het wordt een bonte avond met een bomvol programma, waarin de nodige verrassingen zijn opgenomen. De presentatie is in handen van de altijd goed van de tongriem gesneden Ron Wolters. Eva Former en Maurice de Jong verzorgen zang en muziek, rondom de verhalen. De lustrumviering van Verhalen Halen belooft een gedenkwaardige avond te worden. Daar wilt u bij zijn!

Verhalen Halen
Zaterdag 5 oktober 2019, aanvang 20.00 uur
Dorpshuis De Geist, Vinkenlaan 7, 1834 GN Sint-Pancras
Gratis toegang, maar kom op tijd want vol is vol.
Meer informatie op www.lieflangedijk.nl.