WAARLAND - Wat voor leuks zullen we gaan doen met Valentijnsdag of in de voorjaarsvakantie? Deze vraag zal bij velen op komen. Wat denk je van een bezoek aan een van de meest bijzondere vlindertuinen van Nederland, Vlindertuin Vlindorado, om de prachtige tropische vlinders en vogels te bewonderen. Of wat denk je ervan om via de wiebelende hangbrug over ‘water te lopen’ via het nieuwe stapstenen pad in een van de vijvers. Best spannend! Met Valentijnsdag opent Vlindorado haar deuren voor het nieuwe seizoen.

Tropisch paradijs

De vlinders, vogels en exotische bloemen en planten geven je een idee van de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud. Tussen de bloeiende planten fladderen de meest bijzonder gekleurde juweeltjes in allerlei soorten en maten op zoek naar nectar en fruit. Ook is er een grote inloop volière met prachtige tropische vogels waar je heerlijk doorheen kunt wandelen en van dichtbij de vogels kunt bewonderen.

Leerzaam uitje
Bij binnenkomst krijg je een kaart met foto's van vele vlinders en vogels en kun je zelf naar ze op zoek in de 'tropen'. Er is ook een gratis speurtocht. Hierdoor is het bezoek aan de vlinder- en vogeltuin niet alleen een leuke, maar ook een leerzame ervaring. Als je geluk hebt kan je zelfs een vlinder geboren zien worden in de ‘poppenkast’ of sta je oog in oog met de Atlas vlinder, een van de grootste vlinders ter wereld.

Groepsarrangementen
Voor groepen zijn er speciale arrangementen samengesteld waarbij de vlinder- en vogeltuin gecombineerd kunnen worden met een workshop, lunch of een rondleiding door de in het zelfde pand gelegen anthuriumkwekerij van Dekker Anthuriums en de enige Papayakwekerij van Nederland.

Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 10.00-17.00 uur, zondag van 11.00-17.00 uur, Smeetsweg 12, Waarland. Zie ook www.vlindorado.nl