BROEK OP LANGEDIJK - Achter de schermen van Projectkoor 'Regio Vocaal' wordt hard gewerkt en zijn de voorbereidingen voor de repetities en concerten in volle gang. Zo zijn de solisten bekend en is het orkest compleet.

De deelnemers hebben de bladmuziek en de ingezongen partijen tot hun beschikking gekregen, zodat men kan beginnen met instuderen. Momenteel hebben 85 vocalisten zich aangemeld waarvan gelukkig ook vele mannen. Om de verhouding tussen de verschillende partijen in balans te houden, zijn vooral sopranen en tenoren van harte welkom. Voor alten en bassen is er op dit moment een wachtlijst.

Projectkoor 'Regio Vocaal' is een projectkoor voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, West-Friesland, de kuststreek en omstreken. Gezien de aanmeldingen uit bijna de gehele Noordkop van de provincie blijkt dat deze benaming de lading zeker dekt.


De repetities zijn op zaterdagmorgen in de Trefpuntkerk te Broek op Langedijk en starten 7 september. Tijdens deze repetities wordt vooral aan de koorklank gewerkt. In het weekend van 13, 14 en 15 december wordt het indrukwekkende Amerikaanse kerststuk ‘And on Earth… Peace’ uitgevoerd. Een doorlopend werk van 50 minuten dat is samengesteld uit twaalf koorstukken met twee solisten en twee vertellers. Dit alles ondersteund door een projectorkest van musici uit de wijde regio.


Kijk voor meer informatie over dit project en aanmeldingen op de website www.regiovocaal.nl