ZUID-SCHARWOUDE - Intussen is het jubileumviering 200 jaar Kooger Kerk in volle gang. In dit kader zijn we blij om het schitterende koor Soglasije te mogen ontvangen op zondag 22 september.

Kamerkoor Soglasije is opgericht in 2015 en bestaat uit enthousiaste, ambitieuze en geschoolde amateur koorzangers en -zangeressen die een passie hebben voor Russische koormuziek en deze middels gevarieerde programma’s met hoogtepunten uit de Russische koorliteratuur ten gehore brengen waarbij kwaliteit en intensiteit centraal staan. Dit alles onder de deskundige en inspirerende leiding van dirigent Serge Latychev.

Tijdens de succesvolle concertreizen naar onder meer Moskou (2016 en 2018) en Wenen (2017) werkte Soglasije samen met diverse (professionele) koren en orkesten zoals in 2018 tijdens een uitvoering van de Mattheus Passion van metropoliet en componist Hilarion (Alfejev) in Moskou onder leiding van dirigent Valery Polyansky en samen met de State Symphony Capella of Russia (koor en orkest), the Grand Choir “Masters of Choral Singing”, het Synodaal Koor en het Academisch koor van de Universiteit van Moskou.

Het koor geeft ook regelmatig concerten in Nederland, o.a. in de Hermitage in Amsterdam en op diverse andere locaties. In september zal het koor in Sint Petersburg een nieuwe muzikale uitdaging aangaan met een prachtig programma. In samenwerking met de Feordorovsky kathedraal geeft Soglasije een eigen concert en er staan concerten gepland in samenwerking met studenten van het Saint-Petersburg State Institute of Culture en conservatorium en het kinderkoor Perezvony van de Glinka Muziekschool. Verder zijn er plannen voor een samenwerking met het Mikhailovsky opera en theater koor o.l.v. Vladimir Stolpovskikh door middel van een masterclass en een dubbel concert onder leiding van deze gerenommeerde Russische koordirigent. In het programma van dit concert kunt u muziek van Bortnjanski, Lvov, Archangelski, Rachmaninov, Sviridov, Falik en ook prachtige bewerkingen van populaire Russische en Oekraïense volksliedjes beluisteren.

De aanvang van het concert is 15.00 uur. Maar de kerk is al open om 13.00. Voorafgaand aan heet concert of daarna bent u in de gelegenheid om de schitterende iconenexpositie te bezichtigen in de kerkzaal.De toegang voor het concert is gratis.Voor nadere informatie rblont@gmail.com