ALKMAAR - De derby in de 1e klasse A tussen AFC '34 en LSVV is zondag nooit een echte wedstrijd geworden. Daarvoor bleek de overmacht van de Alkmaarders te groot dat al in het eerste half uur de wedstrijd besliste.

LSVV had na drie zeges op rij het nodige vertouwen terwijl AFC '34 na een wisselvallige periode er vorige week weer eens op los scoorde in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Wormerveer (6-1). Deze dadendrang wist de thuisploeg op het sportcomplex aan de Robonsbosweg voort te zetten en de Langedijkers geen moment.

De ploeg van trainer Gidon Reinders Folmer werd het eerste half uur van de kunstgrasmat getikt en stond na acht minuten al op achterstand toen Ties Glas het eindpunt was van een vloeiende aanval. De gasten kregen met name geen grip op de sterke spits Amin Charik die zelf niet scoorde, maar bij vrijwel elke aanval betrokken was. Binnen nog eens twintig minuten wist de thuisploeg van trainer Thomas Bart het duel feitelijk al te beslissen. Daliel Afouzar zorgde op snelheid voor de 2-0, en hoewel LSVV dacht dat de aanvaller hierbij hands maakte, ging de arbitrage hier niet in mee. Nog voor het half uur om was kopte Huib Sprenkeling op aangeven van aanvoerder Emre Aykan de derde Alkmaarse treffer achter keeper Rouwhorst.

Na rust geloofde AFC '34 het wel en kon het duel gecontroleerd uitspelen waar LSVV niet bij machte was om aanvallend iets te ondernemen. In de uiterste slotfase gooide de thuisploeg er nog maar eens een vlotte aanval uit en was invaller Boris Zanoli verantwoordelijk voor de eindstand: 4-0.

AFC '34 dat derde staat gaat komende zondag op bezoek bij Assendelft. LSVV, de nummer negen in de stand, speelt dan een belangrijke thuiswedstrijd tegen Fortuna Wormerveer.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie