ALKMAAR - In de vijfde klasse van het zaterdagvoetbal is het duel om "the best of the rest" tussen Alcmaria Victrix en DTS op een remise geëindigd. Beide ploegen schieten hier weinig mee op en zien de achterstand op koploper Westzaan groeien.


Alcmaria Victrix stond vooraf vier punten voor op DTS, dat echter nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Met het oog op de tweede plaats hadden beide ploegen baat bij winst, maar die spanning zorgde voor niet al te best voetbal met weinig kansen in de eerste helft. Toch wist DTS halverwege de eerste helft de score te openen toen Luca Zut na een corner op de juiste plaats stond om keeper Lakeman te verschalken.

In de tweede helft, met de nodige onderlinge irritaties, was het Alcmaria Victrix dat meer de controle had en de verdiende gelijkmaker viel dan ook via topscorer Brahim Bakni, na een voorzet van Genovie Matadie. Vlak na de treffer moest de thuisploeg echter verder met tien man na een tweede gele kaart voor Melvin Jaspers. Met tien tegen elf kwam er in de stand geen verandering meer.

Komende zaterdag speelt de nummer twee, Alcmaria Victrix opnieuw thuis als AVV Sloterdijk op bezoek komt. DTS, de nummer drie in de stand, speelt die dag eveneens thuis, tegen De Blokkers.