ALKMAAR - Hoewel de achterstand op koploper Ajax nog altijd fors is blijft AZ meedoen om de bovenste plaatsen in de Eredivisie. Na een 3-1 zege op SC Heerenveen liep de ploeg van Pascal Jansen zelfs weer twee punten in op de nummer twee in de stand, PSV.

Bij de 150e wedstrijd van Marco Bizot in het doel van AZ was de openingsfase weinig verheffend, maar bij de eerste de beste kans in de 20e minuut was het wel gelijk raak voor AZ toen Albert Gudmundsson de bal bezorgde bij Calvin Stengs. Deze treft in eerste instantie keeper Mulder, maar weet met de rebound wel raad. Nog voor de rust krijgt de thuisploeg kansen om die voorsprong te vergroten. Zo mikt Stengs ook nog eens op de paal en ziet Wijndal een poging op de lijn gekeerd worden door Dresevic.

In een veel leukere tweede helft vergroot AZ de voorsprong alsnog als Van Hecke een overtreding maakt op Boadu en Teun Koopmeiners vanaf elf meter raak schiet. Kort hierna weet debutant Lasse Schøne echter de aansluiting te vinden voor de Friezen. AZ speelt even wat slordig in die fase, maar is snel weer wakker. Zo knalt Boadu van dichtbij op de lat en tien minuten voor tijd wordt het duel beslist als Gudmundsson de bal onder Mulder door schuift: 3-1.

AZ - SC Heerenveen 3-1 (1-0)
20. Stengs 1-0
47. Koopmeiners (pen.) 2-0
54. Schøne 2-1
81. Gudmundsson 3-1