AMSTERDAM – In de tweede knockout ronde van het KNVB districtsbekertoernooi slaagde LSVV er afgelopen donderdagavond niet in om de zaterdagploeg van AFC te verslaan. In de hoofdstad kwam het nog wel terug van een achterstand, maar verloor uiteindelijk wel. Hierdoor is het bekerseizoen ten einde, 4-1.

In Amsterdam begon LSVV goed tegen AFC, de competitiegenoot van BOL. Toch was het de thuisploeg dat de score opende. Nadat er door de Langedijkers een kans werd gemist mochten de Amsterdammers na een handsbal van Danny Duijs aanleggen vanaf elf meter. Het was Floris Dokkum die de strafschop in de linkerbovenhoek raak schoot en de stand zo al in de derde minuut opende. ‘Hierna domineerde AFC vooral’, zei Maik den Iseger na afloop.

Vijf minuten na rust wist LSVV de stand weer gelijk te trekken. Het was aanvaller Remco Reinhard die van dichtbij kon binnen tikken. Hierna mocht de ploeg van trainer/coach Rob Klanker na een terugspeelbal aanleggen voor een vrije trap in het zestien meter gebied, maar deze kans bleef onbenut. Het was Mauritsio Helstone die snel erna met een hard schot voor de 2-1 zorgde. ‘Persoonlijke fouten zorgden ervoor dat ze uitliepen’, vervolgde Den Iseger. Via een rake vrije trap van Daryl Gerritsen viel de 3-1. ‘Vanaf toen was het vrij uitzichtloos en wisselden we ook.’

Tien minuten voor tijd tekende Tjerk Posthuma voor de 4-1. De nederlaag betekent voor LSVV een einde van het bekerseizoen. De ploeg kan zich weer richten op de competitie, waarin het volgend weekend op bezoek gaat bij directe concurrent SV Hillegom.