ALKMAAR - De benefietavond van het Vrienden MEE Sportfonds, woensdagavond in het AFAS-Stadion te Alkmaar, heeft een bedrag opgeleverd van €23.625,-. Doel van de avond, georganiseerd door de stichting MEE & de Wering, is om zoveel mogelijk sportabonnementen te realiseren voor mensen die dit niet kunnen betalen.

Raoul van der Wel is als projectleider van MEE & de Wering al enige jaren één van de grote initiators achter de jaarlijkse benefietactie. Waar in het verleden Dennis van der Geest, Glenn Helder en Co Adriaanse al eens als gastsprekers optraden was er ook deze woensdag weer een mooi programma neergezet voor de Vrienden van het MEE Sportfonds.

De middag begon met een tennisevent bij LTC de Zes Wielen waar sponsors, vrienden en aanhang in een gemoedelijke sfeer een balletje sloegen. De benefiet verplaatste zich vervolgens naar het AZ-stadion waar ditmaal de bondscoach van de Nederlandse shorttrackploeg, Jeroen Otter, als gastspreker optrad. Met een boeiend betoog kreeg hij de vele luisteraars op zijn hand waarna de avond werd voortgezet met een uitgebreid diner, muzikaal omlijst door pianiste Paula Leek.

Hierna volgde een veiling die op vakkundige wijze aan elkaar werd gepraat door Rob Mooij, en waarbij kavels als bedrijfstrainingen, VIP-kaarten voor AZ en Telstar, en vakanties in Portugal en Griekenland voor mooie bedragen van de hand gingen. Uiteindelijk kon Jeroen Otter aan het eind van de avond dan ook een mooie cheque overhandigen aan Raoul van der Wel en John van den Oord van MEE & de Wering.

Van der Wel toonde zich dan ook dankbaar na afloop: 'Ík ben enorm blij, want hiermee kunnen we weer zoveel realiseren voor mensen die het zo hard nodig hebben. Met name tijdens de veiling schoot het bedrag omhoog en kwamen we weer een stuk hoger uit als vorig jaar. Dit geeft een ontzettend voldaan gevoel.'

Wilt u meer weten over de activiteiten van MEE & de Wering. Kijk dan hier.

Foto's: DP Sportfotografie