SINT PANCRAS - Afgelopen week vond het jaarlijkse Beverkoogje toernooi plaats bij T.C. Sint Pancras en ook dit jaar kon er weer genoten worden van spectaculaire wedstrijden! Mede dankzij het mooie weer op de finaledag werd het één groot feest.

Geschiedenis Beverkoogje
Het Beverkoogje is ontstaan, omdat een aantal leden van tennisclub T.C. Sint Pancras competitief wilden tennissen. Zij wilden graag meedoen aan een toernooi en kwamen toen op het idee om een eigen toernooi te beginnen.

Het toernooi is vernoemd naar de locatie van het tennispark. T.C. Sint Pancras is namelijk gebouwd op een Beverdam waar vroeger allemaal bevers woonden. Daarom heet de straat ook Beverplein en heet het nabij liggende zwembad “Zwembad de Bever”. Hierom is de bever ook verwerkt in het logo van T.C. Sint Pancras.

Voorbereidingen
In januari beginnen de voorbereidingen voor het nieuwe Beverkoogje. Dan vinden de eerste vergaderingen plaats, maar eerst wordt er in het najaar een evaluatie gedaan van de laatste editie.

Bijzondere gebeurtenissen
‘Het bijzonderste wat ik ooit heb meegemaakt is dat het een keer ontzettend heet is geweest. Iedereen stond een beetje lamlendig op de tennisbaan en we liepen allemaal met sponzen op ons hoofd.’, aldus Peter Fleijsman, voorzitter van de Jeugdcommissie van de Pancrasser club.

Winnaars
Bij deze de winnaars van alle categorieën van het Beverkoogje 2019.

Jongens enkelspel (10-14 jaar): Youri Klaver.
Jongens enkelspel (11-17 jaar): Bink Meijerink.
Meiden enkelspel (10-14 jaar): Suus Tiggeler.

Enkelspel Oranje 1: Rens Bakker.

Meiden dubbelspel (10-14 jaar): Isabel Bakker & Suus Tiggeler.
Jongens dubbelspel (11-17 jaar): Cavin Ambagtsheer & Niek Goos.
Meiden dubbelspel (11-17 jaar): Anne-Fleur van Ooij & Merel Zeegers.

Gemixt dubbel Groen 2: Felien van der Sluis & Tessel Straathof.

Afgelopen week is ook het seniorentoernooi (Beverkoog) van start gegaan, waarvan de finales plaatsvinden op zondag 30 juni. Kom gerust even langs en proef de sfeer van het altijd gezellige T.C. Sint Pancras!